obiad Wege wylizany  

Chrupiąca pieczona brukselka w słodkiej marynacie

Będziesz potrzebować

Brukselka – 500 g
Marynata
syrop klonowy – 3 łyżki
miód – 1 łyżeczka
oliwa – 2 łyżki
woda – 1 łyżka
słodka papryka – 1 łyżeczka
ostra papryka – 1/4 łyżeczki
sól – 1/4 łyżeczki

Etap I –  Rozgrzej piekarnik
Rozgrzej swój piekarnik do temperatury 180 stopni.

Etap II – Brukselka
Brukselkę umyj, każdą przetnij na pół i ułóż na blaszce.

Etap III – Marynata
W miseczce połącz ze sobą wszystkie składniki marynaty. Starannie oblej brukselkę powstałą marynatą.

Etap IV – Pieczenie
Blaszkę z brukselką wstał do nagrzanego piekarnika. Piecz 20-25 minut.

1 Comment

  1. Natalie

    Uwielbiam pieczoną brukselkę 🙂 Szczególnie jej combo z masłem orzechowym!
    https://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/